De kunst van het trekken

¥
MAART, 2019
Één geheel worden met het trekkende voertuig
Van Australie’s Cape York, Kimberley en afgelegen woestijnen tot de zandduinen van de Verenigde Arabische Emiraten, de verscheidenheid van Amerika en de landschappen in Europa de EXP trailers zijn met trots gemaakt in Australie en wereldwijd getest.
De trekprestaties van de trailers zijn van het grootste belang, dus bij Bruder ontwerpen we trailers om één geheel te vormen met het trekkende voertuig. We testen de EXP-6 met een breed scala aan trekvoertuigen, met behulp van simulatie en praktijktesten.We kijken dan naar de specificaties van de auto’s zoals afmetingen, spoorbreedte, draaicirkel en maximale waad-diepte en passen de instellingen van de trailer daarop aan.
Trekken van de EXP
Foto van Toby Bosschieter Bruder
Gewichtsverdeling, balans, kracht en afmetingen zijn tijdens het ontwerpproces zorgvuldig op elkaar afgestemd. Maar niets gaat boven het testen in de praktijk. De EXP trailers zijn allemaal in de praktijk gestest in de meest extreme terreinen die Australie biedt.
Trek prestaties zijn belangrijk, daarom ontwerpen wij trailers die één geheel vormen met het trekkende voertuig.
We hebben hard gewerkt om een expeditie trailer to ontwikkelen die geen balast zijn voor het trekkende voertuig. De spoorbreedte van de EXP en de vering hoogte kunnen worden aangepast op de meest populaire trek auto’s waardoor de prestaties van het voertuig optimaal worden op alle ondergronden.  Ons ontwerp met 4 wielen verbetert ook de trekprestaties door meer draagvermogen en een betere verdeling te bieden in vergelijking met één assige trailers.
Perfecte balans
Foto Bruder
De omgvang van de EXP trailers zijn geen enkele belemmering. Ze zijn ontworpen om een optimale wendbaarheid te leveren. Het unieke onderstel met de individueel instelbare wielhoogte biedt de mogelijkheid om stijle kanten van de ondergrond te balanceren, zelfs tijdens het rijden. Overhangende takken kunnen worden ontweken door het eenzijdig verlagen van de vering. De EXP trailers zijn uiterst wendbaar en kunnen zich in de zeer kleine ruimte manouvreren.
De EXP6
Foto door Toby Bosschieter Bruder

Klaar voor vertrek?

Bruder EXP de nieuwe generatie expeditie trailers
Bekijk Bruder EXP6 in al haar glorie, buitenkeuken
De gepatenteerde trailer, chassis & ophanging