EXP6

Bruder EXPeditie Trailers

6

FEBRUARI, 2018

Compromisloze prestaties

We hebben onophoudelijk gewerkt om een uitmuntende expeditie trailer te ontwikkelen die het trekkende voertuig zal ondersteunen. De wielbasis en schokbrekers van de EXP kunnen worden aangepast op het trekkende voertuig waardoor de uitstekende performance op kuilig- en zanderige terrein gewaardborg blijft.

Onze revolutionaire chassis design en ophanging systemen zijn de ruggengraat van de Bruder EXP6 Expeditie trailer. De systemen werken samen om maximale prestaties te kunnen garanderen in de meest uitdagende omgevingen. Het onderstel en ophangsysteem geeft heeft meer dan 30 centimeter in hoogte instelbare wiel- en bewegingsruimte met ideale meetkunde geometrie gedurende elke beweging. Het biedt sublieme rijkwaliteiten op de meest extreme ondergronden. De rijhoogte en stahoogte is middels de luchtvering, voor elk wiel, op elk moment (zelfs rijdende) volledig in hoogte in te stellen. Het kan zelfs omgezet worden naar enkel enkele assige regeling, op de voor- of achterwielen.

EXP met geautomatiseerde flip top is ook beschikbaar als hard top

Foto van Bruder

EXP 6 op YouTube

Video door Bruder

Lichter, sterker, veiliger

Tot 50% lichter dan conventionele constructies, de EXP6 heeft ook een zeer sterke constructie. De EXP6 cabine is als één geheel ontwikkeld en met de hand gebouwd in Australië.

Ontworpen voor extreme klimatologische omstandigheden heeft de Bruder cabine een standaard isolatie R-waarde van 5,1 en is geheel gemaakt van meer dan 30mm dik composiet. Dit maximaliseert de isolatie waarde en constructie kracht van de cabine van de EXP6.

We maken geen gebruik van aluminium of stalen frames in de constructie van de cabine waardoor er geen isolatie lekkage is op de steunpunten en geen kou of warmte kan migreren van en naar het interieur.

De trailers zijn tevens geoptimaliseerd om in warme en koude klimaten de drinkwatervoorziening op constante temperatuur te houden. Door de opslagvoorziening in de cabine te verwerken kan deze niet aan overmatige warmte of extreme kou van buiten blootgesteld worden.

We zijn enorm trots op onze ontwerp en zijn blij dat wij deze hebben kunnen beschermen.

“Op afstand bedienbare Luifels bieden een enorme overspanning en zijn snel en gemakkelijk te bedienen. Ze kunnen aan weerszijde van de trailer worden gemonteerd.

Beschermend

Op afstand bedienbare luifels bieden snel een enorme overspanning en kunnen aan beide zijden van de trailer worden gemonteerd. De grote achteringang biedt bij het automatisch openen onmiddellijke bescherming waardoor een geheel overkapte ruimte ontstaat.

Ontworpen om luxe en comfort te bieden

Foto van Bruder

Laat de grootte van de EXP6 u niet weerhouden. Ze biedt luxe en comforten een ongeëvenaarde wendbaarheid. Het unieke luchtveringssysteem kan worden gebruikt om steile kant hellingen tegen te compenseren en zelfs om overhangende boomtakken te ontwijken. Hierdoor zijn de EXP trailers echte meester in het manoeuvreren in steile en smalle omgevingen. Een 600W zonnepaneel is op het dag gemonteerd.

Een carbon fiber snorkel en binnendruk systeem kan op afstand worden ingeschakeld om tijdens het reizen het stuifstof buiten te houden.

Aan de achterzijde zijn ook een lier en twee herstel sleeppunten gemonteerd. Gewichtsverdeling,balans, sterkte en afmetingen zijn zeer zorgvuldig gemeten tijdens het ontwerpproces en de testfase. We hebben onze trailers getest in de meest extreme omstandigheden en op de zwaarste terreinen van Australië.

Bruder EXP de nieuwe generatie expeditie trailers

Bekijk Bruder EXP6 in al haar glorie, buitenkeuken

Bekijk onze performance chassis & vering

De EXP6

Foto door Toby Bosschieter Bruder

Klaar voor vertrek?