Veel gestelde vragen over de Bruder EXP6 expeditie trailer
Veel gestelde vragen over de EXP6

Het opzetten

Het opzetten van de Bruder is heel eenvoudig, één druk op de knop is voldoende. De Bruder doet de rest; het stelt de trailer op de gewenste hoogte, de achterklep gaat open en het soft top dak wordt elektronisch geopend. Het gehele proces neemt duurt slechts enkele seconden. Voor het handmatig instellen kan de mobile telefoon worden gebruikt. Ook de luifels zijn op afstand bedienbaar. Voor deze taken is betrouwbare electronica standaard ingebouwd.

De bedden

Er zijn 6 slaappaatsen in de Bruder EXP6. Het  grote bed is een queen sized dubble matras. Door de positionering van het bed kan het vanaf het voeteneind benaderd worden. Geen geklim en geklauter, en altijd klaar voor gebruik.

Voor families kan het grote zitgedeelte van de trailer eenvoudig worden omgezet naar een stapelbed. De rugleuning van de bank klapt omhoog en er ontstaan twee slaapplaatsen zonder dat de doorgang in de trailer wordt belemmerd. Naar wens kan een beschermnetten aan de zijkant van het bovenbed worden aangebracht. Voor additionele slaapruimte kan een dichte tent aan de openstaande achterklep worden geritst. De achterdeur kan separaat van de achterklep open en dicht en op slot.

Opgemaakt bed

Het kamperen is comfortabel en eenvoudig. Het grote queen sized bed heeft een binnenvering matras en kan altijd opgemaakt blijven.

Verlichting

Voor de nacht zijn er speciale instelling mogelijk, zelfs sfeerverlichting. Zorgvuldig geplaatste led verlichtingspunten, zowel binnen als buiten, zelfs instelbare grondverlichting. De externe led verlichting kan een groot gebied rondom de trailer verlichten. Mocht de verdere omgeving in het donker worden onderzocht dan zijn ook netjes en op handige plekken ingebouwde led zaklampen direct beschikbaar.

Water

De EXP6 heeft grote opslag capaciteit voor 200 liter water en is voorzien van een Webasto diesel heet watersysteem. Heet water is op verschillende plaatsen in de trailer beschikbaar, ook aan de buitenkant. Er zijn op twee plaatsen douches beschikbaar, een douchecabine binnen en een handdouche met bevestigingspunt buiten.

Koelkasten en vriezers

Koelkasten kunnen op twee plaatsen worden gemonteerd. Beide met separate vriesvakken. Één voor de binnenkeuken en één als schuiflade en werkblad bij de buitenkeuken,

Temperatuur en isolatie

Een comfortabel en goed leefklimaat in alle omstadigheden het huit uitgangspunt bij alle Bruder expeditie trailers. Standaard is de issolatiewaarde van 5.1 (r-waarde) houdt de trailer koel in extreem warme omstandigheden en warm in extreem koude omstandigheden. Het isolerend vermogen is getest in de extreme warme, koude, natte klimaten in Australie.  Bij 45 graden boven nul en bij 25 graden onder nul, in wind, bij hagel, bij regen, zonneschijn en extreme luchtvochtigheid. De gehele cabine is gemaakt van 30mm isolatie (gesloten cel). Interne ventilatoren zijn geplaatst voor een constante beweging van lucht indien de airconditioner niet gebruikt wordt. Een hete lucht kachel is gemonteerd voor koude dagen en nachten. Buitenlucht kan gefilterd de in binnenruimte worden gebracht.

Luifel

Alle instellingen van de Bruder EXP6 zijn gemakkelijk te bedienen. Op afstand bedienbare luifels geven snel en gemakkelijk een grote overdekte ruimte rondom de trailer en beschermen tegen zon, regen en wind.

Trekken

De EXP6 maakt het reizen en kamperen comfortabel en zonder zorgen. De EXP6 heeft off-road en on-road de beste prestaties. Efficiënt, gestroomlijnd, uitstekend geveerd en instelbaar voor de begaande en onbegaande wegen. Met één druk op de knop de vering en wielhoogte aerodynamisch instellen voor de snelweg voor het optimale cruisen achter elke SUV, onafhankelijk van de aanpassingen die aan het trekkende voertuig zijn gedaan. De Bruder EXP6 kan aangepast worden op de wielbreedte, chassishoogte van het trekkende voertuig.

Vering

De EXP6 heeft een uniek en onafhankelijk veringssysteem dat gemaakt is voor het al even unieke chassis. De vering heeft een instelhoogte tot 300mm het dubbele van welke ander luchtveringssysteem dan ook.

Remmen

De EXP6 heeft geventileerde schijfremmen op alle vier de wielen. De besturing kan (afhankelijk van de lokale overheidsregels) zowel elektronisch, door oploop-besturing of een combinatie van de twee worden geleverd. Automatische omschakeling van oploop naar elektronisch kan via het dashboard van de auto (rijdend) worden omgezet. Specifiek of off-road reizen levert een elektronisch remsysteem, dat door de chauffeur wordt bedient een, grote comfort verhogende voordelen op.

Banden en Velgen

5 aluminium velgen met 305/60/18 maatvoering en in het zwart uitgevoerd met off-road banden worden standaard geleverd. Uiteraard kunnen deze op klantwensen worden aangepast

Koppeling

Standaard is de EXP6 uitgerust met een McHitch koppeling. De koppeling kan uiteraard aangepast worden naar lokale, door regelgeving bepaalde uitrusting.

Wielen en spoorbreedte

De standaard spoorbreedte van de trailer is gelijk aan die van een Toyota LandCruiser 200 serie maar kan aangepast worden naar maatvoering van andere SUV en 4×4’s.

Dak lift top roof

Het soft top dak hoeft niet geopend te worden voor gebruik. Bij openen geeft het wel meer hoofdruimte. Het opend zich eenvoudig en is  elektronisch bestuurd net zoals een elektrisch autoraam.

Stofvrij

De trailer is uitgerust met een carbon luchtsnorkel die op het dak is gemonteerd. Hiermee kan de binnenruimte en opbergruimte met van een hogere gefilterde luchtdruk worden voorzien gemaakt zodat stof en vuil tijdens het rijden niet naar binnen kan. Door gebruik te maken van extreem duurzame rubberen verbinding wordt de cabine op het het chassis gemonteerd. Deze verbindingsmethode aangevuld met het luchtveringssysteem isoleren de trillingen en vibraties tijdens het rijden. De extreem stijve en sterke cabine zal daardoor zelfs niet schudden of verbuigen tijdens het rijden op de meest extreme ondergronden. Er zijn zeer hoogwaardige automotive dichtingsrubbers voor ramen, deuren en lades toegepast. Samen met de gefilterde luchtdruksysteem dragen ze zorg voor een stofvrije leefruimte.

Elektrische verbindingen

De elektrische verbinding tussen de auto en de trailer is standaard een 7pins hoge ampère (50amp) Andersen stekker. Deze verbinding draagt zorg voor het opladen van de trailer accu wanneer de trailer rijdt.

Elektrische contactpunten

12Volt  en 220volt contactpunten zijn zowel binnen als buiten geïnstalleerd.

Zonnepaneel en Accu

Een 600w zonnepaneel en een 300 tot 600a/h lithium accu zijn standaard op de Bruder EXP6. Uiteraard kunnen deze naar klantwens worden aangepast.

Dakdragers

Het is onze aanbeveling om een boot of ander grotere objecten op het dak van de auto te vervoeren. Hoewel het met de trailer kan weten wij uit eigen ervaring dat het vaak handiger is om bijvoorbeeld een visboot op de auto te vervoeren, zeker wanneer vanuit één kampeer plek meerdere viswaters worden bezocht. De EXP6 kan worden uitgerust met standaard dakrail en draagsystemen (bijvoorbeeld van Thule).

Jerry Cans

Er passen verschillende maten jerry cans in de bergruimte boven de dissel. Additionele jerry can montagepunten kunnen rondom de trailer worden gemonteerd.

Stuur een bericht

We verheugen ons om te kunnen helpen.

2 + 15 =