Veelgestelde vragen over de Bruder EXP6 expeditietrailer.

FAQ

Het opzetten

Het enige wat je hoeft te doen is op een knop drukken en de EXP6 doet de rest. Het zakt naar de door u gewenste hoogte en de achterdeur gaat elektronisch omhoog en als u meer dan 2,15 m hoofdruimte wilt, gaat het dak ook elektronisch omhoog (net als een autoraam). Het hele proces duurt slechts enkele seconden en omvat het indrukken van een knop op uw telefoon (om de ophanging te wijzigen als u dat wilt) en een knop op de EXP6 zelf om de achterklep te openen. Evenzo is de externe luifel op afstand te bedienen. We gebruiken alleen de meest betrouwbare elektronische apparatuur die voor deze taak is gebouwd.

EXP-6 PT of GT

De Bruder EXP-6 is er in twee formaten: De EXP-6 PT (pop-top) tilt het dak op en neer met behulp van de gepatenteerde Bruder daklift. De EXP-6 GT heeft een hogere vaste daklijn. Beide versies kunnen op maat worden gemaakt met een verscheidenheid aan opties, zodat u kunt zijn wie u bent. Personaliseer uw EXP-6, van exterieurkleur tot interieurbekleding. De PT-versie is nog aerodynamischer tijdens het reizen. Eenmaal elektronisch verhoogd is de binnenhoogte (210 cm) ruimer, biedt meer daglicht door het verlengde dak en maakt het mogelijk om een extra stapelbed te plaatsen. De binnenhoogte van de GT (vast hardtop dak) is 198cm.

Hoeveel bedden?

De Bruder EXP6 PT (pop-top) biedt plaats aan zes personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Het hoofdbed van de EXP6 PT is een queensize tweepersoonsmatras. Door de bedpositie hoef je niet over je partner heen te klimmen om in of uit bed te komen.

Het zitgedeelte kan worden omgevormd tot een stapelbed voor twee personen. Er kunnen nog een extra (kleine) bedden in het plafond worden gemonteerd, zodat de EXP6 PT voor zes personen kan slapen zonder in de hoofdgang te komen. Er is ook een optie voor een aanritsbare achterkamer die aan de achterkant van de EXP6 wordt bevestigd. Er kunnen twee extra stapelbedden worden geplaatst.

De EXP6 GT biedt plaats aan maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). De zithoek kan worden omgebouwd tot een stapelbed voor twee kinderen.

Bed links opgemaakt

Ja natuurlijk, we willen dat kamperen gemakkelijk voor je is, dus de queensize binnenveringmatras blijft goed. Niets is moeilijk op de EXP6, dus kamperen is stressvrij en leuk!

Lichten

Absoluut. ‘S Nachts heb je veel opties om aan je eisen te voldoen – zelfs sfeerverlichting. Discreet gemonteerde LED-lampjes zijn overal in het interieur en exterieur te vinden, inclusief grondverlichting die lage gebieden verlicht en uw nachtzicht niet beïnvloedt. De lichten zijn ook verstelbaar, zodat u kunt kiezen voor laag, gemiddeld en helder. De externe LED-lampjes werpen een groot gebied rond de EXP6, maar als u buiten het kamp wilt verkennen, wordt deze zelfs geleverd met ingebouwde LED-zaklampen.

Water capaciteit

De EXP6 heeft een interne 200L / 52,8 gal schoonwatertank en wordt geleverd met het in Duitsland gebouwde Ebersparcher-dieselwarmwatersysteem om het water te verwarmen. Je hebt toegang tot dit warme water vanaf meerdere plaatsen, zowel binnen als buiten, inclusief de twee douches. Een extra watertank van 45L/11,8gal (met 12V extern wateropvangsysteem) is optioneel.

Een grijswatertank van 40L/10,5gal en sanitair zijn optioneel

Koelkasten en diepvriezers

Op de EXP6 kunnen twee koelkasten worden gemonteerd, één binnen en één buiten. Beiden hebben aparte koel- / vriesvakken.

Temperaturen en klimaten

Uw kampeerplezier staat voorop, daarom wordt de EXP6 standaard geleverd met een isolatie-R-waarde van meer dan 5,1, waardoor u koel blijft in warme klimaten en warm in koude klimaten. We testen en reizen met de EXP6 in het noorden van Australië tijdens het natte seizoen. Temperaturen gedurende deze tijd stijgen tot meer dan 45c (113F) met moessonregen en extreme vochtigheid. Het volledige dak van de EXP6 is 30 mm dik en dit biedt uitstekende isolatie tegen de hitte, het heeft ook interne ventilatoren als u de lucht liever zonder airconditioning wilt laten bewegen. In omgevingen onder het vriespunt is de EXP6 ook uitgerust met een verwarmingssysteem. De Webasto-verwarming is instelbaar om aan uw eisen te voldoen, zodat u zich comfortabel voelt in ijzige omstandigheden.

Luifel

Alles aan de EXP6 is eenvoudig, dus gaan we verder met de op afstand bedienbare elektronische luifel. Snel en gemakkelijk, het doet al het harde werk voor u en bestrijkt een uitgestrekt gebied om u te beschermen tegen de zon of regen.

Trekken

Het kamperen en slepen gemakkelijk maken is wat de EXP6 het beste doet, zodat u meer tijd heeft om van de ervaring te genieten. Hoewel gebouwd om extreem offroad-gebruik aan te kunnen, zorgt het EXP6-ontwerp ervoor dat hij ook op de weg uitstekend presteert. Veel reizen vinden plaats over de weg om op plaatsen te komen voordat de onverharde wegen beginnen. Gedurende deze tijden is de EXP6 veel gestroomlijnder en efficiënter te slepen dan andere ontwerpen. Met een druk op de knop (terwijl je onderweg bent) zakt hij in de snelwegpositie en zit hij verscholen achter je trekvoertuig en rijdt hij comfortabel aerodynamisch achter een SUV-Audi, evenals meer gebruikelijke 4wds zoals Landcruiser, Prado, Pajero, Ranger enz. .

Ongeacht of uw voertuig is aangepast en geheven of niet, de EXP6 wordt gekalibreerd om er perfect bij te passen. En het feit dat u de ideale hoogte kunt kiezen vanuit het comfort van uw auto (zonder dat u hoeft uit te stappen), maakt het veel gemakkelijker.

Suspensie

De EXP6 maakt gebruik van ons eigen ontworpen en gebouwde onafhankelijke veersysteem. Ons ophangingsontwerp is alleen beschikbaar in combinatie met ons chassis. De ophanging heeft een afstelling van meer dan 300 mm, het dubbele van die van andere luchtveersystemen, en de meeste veerweg op de markt.

Met behulp van onze app op een smartphone kan de EXP6 direct vanuit het trekvoertuig worden aangepast. Er zijn drie voorinstellingen beschikbaar: instelling 1 is “snelwegmodus”, instelling 2 is “offroad-modus” en instelling 3 is “extreme hoogte”. Deze kunnen allemaal eenvoudig vanuit uw trekvoertuig worden gekalibreerd, aangepast of aangepast aan uw wensen. U kunt ook kleine aanpassingen maken binnen elke instelling met een eenvoudige op / neer-schakelaar wanneer u de app gebruikt. Fysieke up & down-schakelaars bevinden zich ook op de EXP6-trailer zelf.

In rust kan de EXP6 oneffen terrein egaliseren. U kunt de hoogte ook verlagen om aan uw behoeften te voldoen, zodat alles gemakkelijk te bereiken is, ongeacht uw lengte. Onze 4 airbags werken onder zeer lage luchtdruk, maar elke airbag kan indien nodig het volledige gewicht van de EXP6 dragen.

Onze vering is zachter rijdend en soepeler dan enig ander ontwerp op de markt. Dit bereiken we door een grotere veerweg en door het gebruik van onze 8 verticaal gemonteerde schokdempers. Perfect afgesteld zorgen ze voor een volledig bewegingsbereik en controle. In een noodsituatie kan elke airbag ook worden geblokkeerd voor het systeem en onafhankelijk worden gevuld met lucht, net als een band op een voertuig.

Remmen

Ja, de EXP6 heeft geventileerde schijfremmen op alle vier de wielen. Voor internationale klanten zullen de remmen specifiek zijn om te voldoen aan de wettelijke vereisten van uw land.

Banden en velgen

Standaard zijn 305/60/18 banden met 5 spaaks lichtmetalen velgen. We passen dit aan de wensen van de klant aan.

Koppelingen

Het heeft een McHitch. De koppeling wordt eenvoudig in hetzelfde gat geschroefd als een standaard 50 mm-kogel op het trekvoertuig – er zijn ook andere koppelingen verkrijgbaar.

Bijpassende wielen

Het standaard wielspoor- en noppenpatroon van de EXP6 is hetzelfde als dat van de Toyota LandCruiser 200-serie. Sommige klanten vinden het prettig dat de EXP6 identiek is aan het trekvoertuig, samen met een bijpassend noppenpatroon – we kunnen de overgrote meerderheid van de voertuigen bedienen.

Dak en hefinrichting

Nee, je hoeft het dak niet op te tillen, maar als je lang bent, is de extra hoogte leuk. Het is extreem snel en gemakkelijk omdat het elektronisch wordt opgetild en gesloten – net als een autoraam.

Soorten elektrische stekkers

De trailer wordt standaard geleverd met een grote ronde 7-pins stekker met een Andersen-stekker voor hoge stroomsterkte (50Amp) die wordt gebruikt voor het opladen van het trekvoertuig naar de EXP6. Als uw trekvoertuig rijdt, wordt de EXP6 opgeladen.

Elektrische volt en stopcontacten

Ja, er zijn overal in de EXP6 12 volt stopcontacten, zowel binnen als buiten.

Zonnepanelen en batterij

Ja, meestal voorzien we de EXP6 van 800 W zonne-energie en 400 Ah lithiumbatterij (andere opties beschikbaar). Een upgrade van een lithiumbatterij van 200 Ah of 400 Ah (totaal 800 Ah) is optioneel.

Dak en ladingen

We raden aan om een boot op het dak van het trekvoertuig te monteren. Wij zijn zelf ook fervente vissers en we reizen het liefst met de auto van en naar het water, waarbij we de mogelijkheid hebben om de trailer op de camping te laten staan. We kunnen echter bepaalde boottypes op de Bruder EXP6 monteren.

Stoffige omstandigheden

De EXP6 is uitgerust met een op het dak gemonteerde koolstofvezel snorkel. Hierdoor worden het interieur en de opslagruimtes onder druk gezet met schone gefilterde lucht. Ons chassisontwerp scheidt zich ook van de carrosserie van het chassis met rubberen carrosseriesteunen – deze isoleren offroad-trillingen en in combinatie met ons veersysteem zorgen de EXP6-carrosserie- en deuropeningen niet voor trillen, rammelen of buigen zoals andere offroad-kampeerders en caravans op ruwe stoffige wegen of sporen. Met de allerbeste afdichtingen voor auto’s, positief gefilterde luchtdruk, zorgvuldig overwogen deuropeningen en ons chassis- en ophangingsontwerp, zijn we ervan overtuigd dat de Bruder EXP6 de meest stofdichte camper op de markt is.

Jerrycans en houders

Ja, vier jerrycans passen veilig in de opslagruimte vooraan van de EXP6. Als alternatief kunnen externe jerrycanhouders worden gemonteerd.

Garantie en garanties

Bruder-garantie
Bruder biedt de oorspronkelijke koper van elke Bruder-aanhanger een garantie van 36 maanden (3 jaar) dat het vakmanschap en de materialen van het product vrij zijn van defecten. De ophanging en het chassis hebben een extra garantieperiode van 24 maanden, exclusief onderdelen die kunnen worden gerepareerd.
Garanties zijn in geen geval overdraagbaar. Evenzo, als een item door de oorspronkelijke koper aan een derde wordt verkocht, vervallen alle garanties en zal de oorspronkelijke koper geen claims indienen of in aanmerking komen voor claims namens de nieuwe eigenaar.
De Bruder-garantie is van toepassing op alle nieuwe Bruder-trailers die in Australië worden verkocht.
De garantieperiode is 36 maanden. De ingangsdatum van de garantie is de datum waarop de trailer dat ook is (A) geleverd aan de eerste eigenaar, of (B) door Bruder in dienst gesteld als bedrijf of demonstratortrailer.
Binnen de garantieperiode zal Bruder alle originele apparatuur of Bruder-componenten repareren of vervangen die defect blijken te zijn bij normaal gebruik en normale werking in Australië. De garantie is niet van toepassing op onderhoudsartikelen die onder de verantwoordelijkheid van de koper vallen.
Tenzij de eigenaar de voorafgaande schriftelijke toestemming van Bruder heeft, vergoedt Bruder de eigenaar onder de garantie niet voor reparaties die zijn uitgevoerd door een niet-erkende reparateur.
Elk werk dat wordt uitgevoerd onder een geautoriseerde garantieclaim die is goedgekeurd door Bruder, moet worden uitgevoerd door Bruder of een geautoriseerde vertegenwoordiger van Bruder en alleen met de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Bruder.
Bruder dekt geen schade als gevolg van ongeoorloofde wijzigingen, verkeerd gebruik, misbruik, onjuiste montage, onjuist en onregelmatig onderhoud, of ongeval of aanrijding.
Bruder campertrailers omvatten uitrusting en toebehoren, zoals kooktoestellen, banden en toiletten, die afzonderlijk worden gegarandeerd door hun fabrikant en niet gedekt worden door Bruder’s
Garantie. Indien nodig helpt Bruder een eigenaar bij het indienen van een garantieclaim bij deze individuele componentenfabrikanten.
De volgende items worden NIET gedekt door de Bruder-garantie:
 • Wielen en banden vallen niet onder de Bruder-garantie maar onder de band
 • fabrieksgarantie. Dit betekent niet dat u enige wettelijke rechten met betrekking tot deze items wordt ontnomen.
 • Batterijen vallen niet onder de Bruder-garantie, maar onder de garantie van de fabrikant van de batterij. Dit betekent niet dat u enige wettelijke rechten met betrekking tot deze items wordt ontnomen.
 • Reparatie en service-afstellingen die nodig zijn als gevolg van misbruik of nalatigheid van de trailer.
Misbruik en nalatigheid omvatten het volgende:
 • Formele of informele competitieve evenementen, zoals racen
 • Binnendringen van water door overstromingen of doorwaden in diep water
 • Overbelasting – toegestane ladingen worden behandeld in de gebruikershandleiding van de trailer
 • Ongevalschade
 • Onjuiste afstelling, reparatie, manipulatie of modificaties door een niet door Bruder erkende reparateur
 • Gebrek aan de juiste zorg of aandacht zoals gedefinieerd in de handleidingen en instructies van de aanhangwagen.
 • Defecten veroorzaakt door de montage van niet door Bruder goedgekeurde onderdelen, accessoires, aanbouwonderdelen
 • Krassen of roest veroorzaakt door normale slijtage, zoals steen of andere spanen.
 • Schade of breuk van de ramen of deuren veroorzaakt door normale slijtage, zoals steenslag.
 • Milieuschade zoals hagelstenen, stormen, overstromingen, brand, verlichting of door de lucht verspreide neerslag (chemicaliën, boomsap, uitwerpselen van vogels en insecten enz.)
 • Schade veroorzaakt door ondeskundig of gebrekkig onderhoud
 • Vervangings- of vervangingsonderdelen zoals filters, koelvloeistof, zekeringen, lagers, gloeilampen, remblokken zijn normale slijtageonderdelen en worden niet als garantie-items beschouwd
 • Normaal geluid en trillingen
 • Ritsen, gaas en horren die niet bedekt zijn.
 • Stoot- of steenschade aan carrosserie, chassis of loopwerk.
 • Vervuiling van stoffen en interne onderdelen door stof en andere stoffen in de lucht.
 • Waterschade door waterovergangen.
 • Beweging of schade veroorzaakt door het losraken van uitrustingsstukken en fittingen als gevolg van harde schokken of zware landingen of zwaar gescheurde wegen of sporen.
 • Algemene schade als gevolg van misbruik.
De Bruder-garantie is niet van toepassing in bepaalde omstandigheden, inclusief wanneer de trailer:
 • Is gebruikt voor een ander doel dan waarvoor het is ontworpen;
 • Gebruikt voor commerciële doeleinden;
 • In een ongeluk; of
 • Getrokken door een ander voertuig dan een standaard personenauto.
De Bruder-garantie is niet van toepassing op specifieke soorten schade, waaronder:
 • Slijtage als de aanhanger permanent is gebruikt;
 • Tranen, lekke banden en vervaging tot stoffen items; of
 • Schade veroorzaakt door veranderingen of reparaties die zijn uitgevoerd door een niet-erkende reparateur

 

Inleiding en product
Ontwerp
De volgende informatie heeft betrekking op een fabrieksgarantie die wordt aangeboden door Bruder Expedition Pty Ltd (Bruder). Lees alle informatie zorgvuldig door en mocht u vragen hebben over een aspect van deze sectie, neem dan contact op met een Bruder-vertegenwoordiger.
Het assortiment campertrailers van Bruder is ontworpen en gebouwd om extra sterkte en bodemvrijheid te geven voor verharde en onverharde wegen en normaal offroad-gebruik.
Gasontluchtingsvoorschriften en andere constructieve beperkingen beperken de effectiviteit van deze aanhangers tegen het binnendringen van stof en water. Deze aanhangwagens mogen in geen geval worden blootgesteld aan waterovergangen op of boven 900 mm of langdurige perioden van slecht weer.
Bruder-campertrailers zijn ontworpen om met een veilige snelheid te worden gesleept in overeenstemming met de reisomstandigheden met extra zorg en aandacht die vereist zijn op oneffen oppervlakken. Onze trailers zijn niet ontworpen voor abnormaal harde schokken of zware landingen.
Bruder campertrailers zijn niet ontworpen om overbelast te worden. Eigenaars moeten ervoor zorgen dat de juiste bandenspanning op hun Bruder-trailer voortdurend wordt gehandhaafd en aangepast aan de rijomstandigheden.
Garanties van de consument
Bruder-goederen worden geleverd met garanties die niet kunnen worden uitgesloten onder de Australische consumentenwetgeving. U hebt recht op vervanging of restitutie voor een ernstige storing en op compensatie voor elk ander redelijkerwijs te voorzien verlies of schade. U hebt ook recht op reparatie of vervanging van de goederen als de goederen niet van acceptabele kwaliteit zijn en het defect niet neerkomt op een groot defect.
Geen Bruder-garantie en niets in deze garantie beperkt de garanties van de consument onder de Australische consumentenwet op enigerlei wijze. In sommige omstandigheden kunnen uw rechten onder die garanties groter zijn dan uw rechten onder de toepasselijke Bruder-garantie, in welk geval Bruder altijd uw rechten onder de garanties zal respecteren.
Jouw verantwoordelijkheden
U moet uw Bruder-goederen op de juiste manier bedienen, onderhouden en verzorgen, in overeenstemming met de instructies in uw gebruikershandleiding. Als u uw Bruder-aanhanger niet naar behoren bedient of onderhoudt, vervalt de fabrieksgarantie.
De goederen van Bruder zijn naar verwachting niet onverwoestbaar. Het gebruik van de goederen van Bruder door een klant kan de duurzaamheid van die goederen beïnvloeden.
De Bruder-garantie is niet van toepassing als de klant:
 • Gebruikt de goederen abnormaal
 • Hierdoor wordt de kwaliteit van de goederen onaanvaardbaar
 • Neemt geen redelijke maatregelen om te voorkomen dat de kwaliteit onaanvaardbaar wordt

Stuur een bericht

We verheugen ons om te kunnen helpen.